Skriv godt til nettet på din hjemmeside

Effektive tekster til hjemmesider skal skrives på en helt anden måde, end tekster skrevet på papir, hvis du vil findes og hvis du vil have dine læsere med hele vejen. En journalist, som har lært at skrive til nettet, kan være den, som ændrer din hjemmeside til en succes med unikt kvalitetsindhold.

Vi skimmer teksten når vi er på nettet, og vi læser cirka 25 procent langsommere. Det ved vi fra "eyetrack" undersøgelser, hvor øjnenes bevægelser på skærmen kan måles og analyseres. Hvis det er 25 procent sværere at læse en tekst på en computerskærm, giver det god mening at skrive teksten, så den er nem at læse

En enkel tekst i et uformelt sprog er de fleste net læseres favorit. Ord-jonglering og finurlige akademiske formuleringer kommer på sidstepladsen.

Start med et resumé, som fortæller hvad teksten handler om. Resuméet placeres lige under overskriften

 

Det vigtigste først og gør det kort

Nyheden først og derefter detaljerne. Det er den metode, journalister kalder nyhedstrekanten. Hvis du gør det omvendt på internettet, er det de færreste som når til nyheden.

Korte sætninger, med det vigtigste i sætningen først læses bedst, for når vi skimmer teksten læser vi ofte kun de første 3-4 ord i hver sætning. Hvis du har gjort det rigtigt, kan du læse og forstå dit indhold, ved at dække den højre halvdel af din tekst på skærmen med et stykke papir.

3-4 afsnit og så en overskrift, er meget nemmere at læse end mange afsnit efter hinanden. 3+3+3 reglen beskriver den idéelle tekst, skrevet til internettet. Først Overskrift, derefter resumé, 3 afsnit, overskrift, 3 afsnit, overskrift og 3 afsnit til slut. Ingen regel uden undtagelser.

 

Kend din målgruppe

Hvem du skriver til, skal du vide ret præcist. Du kan godt udforme en tekst, så der er indgange til flere målgrupper i den samme tekst.

Søgemaskinerne, som Google og Yahoo, bliver hele tiden udviklet. Unikt og velskrevet kvalitetsindhold er den retning udviklingen har taget de seneste år.

Vinderne afledt af den udvikling bliver brugerne af din hjemmeside. Taberne bliver de hjemmesider, som med tekniske tricks, primært bliver skrevet til søgemaskinerne og sekundært til brugerne.

Internettets brugere søger efter brugbar information - ikke sider der er konstrueret til at ligge øverst - de er kun til irritation.

 

Tambou.dk skriver kvalitetsindhold til din hjemmeside

Tambou.dk kan assistere dig med udformningen og vedligeholdelsen af din hjemmeside.

Hvis du ønsker din hjemmeside højt placeret hos dine kunder og i søgemaskinerne, så er velskrevet, unikt indhold, en forudsætning for at blive fundet.

Vi kan løbende levere nyheder og andet indhold til din hjemmeside og redigere det indhold, som kommer fra andre kilder.

 

Læs også: Video til nettet

Læs også: Bliv læst på nettet