Artikler, reportager og features

Tambou skriver unikt indhold til magasiner, aviser, hjemmesider m.m., baseret på grundig research og med vægt på god formidling til din målgruppe.

En god velskrevet artikel kan godt sammenlignes med et isbjerg. Du ser kun de øverste 10 % af det arbejde, som er udført for at skrive artiklen.

Idéudvikling er ikke et stort tidskrævende problem for en proffesionel journalist, fordi gode journalister får mange idéer.

Den grundige research, som er artiklens fundament, kan godt tage lang tid. Det afhænger af hvor kompliceret artiklens emne er og hvor dybt det skal beskrives. Til kvalitetsresearch hører faktatjek inden udgivelse.

Målgruppen er vigtig

Den artikel, som er interesant i dine læseres øjne er god, fordi din læser opfatter artiklen som skrevet til ham. Den rammer sprogligt og kan læses uden problemer.

I forbindelse med Tambous arbejde er målgruppeidentifikation et væsentligt element. Med en tydelig målgruppe, beskrevet på en række parametre, kan teksten skrives præscis til læserne.

Målgruppebeskrivelsen er også med i beslutningsgrundlaget, når det afgøres om en case eller to skal være en del af det journalistiske produkt.

Genrevalg

Den hyppigst anvendte genre i dag er en artikel, som kan være suppleret med en case. Casen er med for at skabe identifikation hos læseren.

Featuren blander den undersøgende journalistik med casen, ved at gå fra caseform til artikelform flere gange. 4 gange virker bedst, uden der findes en akademisk forklaring på det.

Reportagen er i dag forbeholdt TV og sportsjournalistik. I den trykte form, som var almindelig i aviser før i tiden, findes reportagen stort set ikke længere.

Læs også: Undersøgende journalistik - demokratiets vagthund